0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Veteriner Hekimler Şubat Ayı Toplantısı Yükselen Et Fiyatları Gündemiyle Yapıldı
 
Birlik Vakfı Veteriner Hekimler Kulübü’nün her ayın ilk Salı akşamı gerçekleşen Şubat Ayı toplantısı; " Et fiyatları, et ithalatı ve yerli üretim" konulu gündemle MTTB Genel Merkezi’nde 02.02.2016 tarihinde yapıldı.

Toplantıda son günlerde kırmızı et fiyatlarındaki yükselme, hatta enflasyonun artmasında Kırmızı et fiyatlarının etkili olduğu ifadeleri masaya yatırılarak uzman ve yetkili Veteriner Hekimler tarafından değerlendirildi.

ETBİR (Et Üreticileri Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi ve Et Konseyi eski başkanı Dr. Ahmet Yücesan; Ülkemizde kişi başına düşen kırmızı et miktarının 13kg olduğunu, bunun AB Ülkelerinde 27-28kg. ABD’de ise 40-45kg olduğunu ifade ederek yetersizliğine vurgu yaptı.

Tarım faaliyetlerinde hayvancılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyerek Hollanda’nın hayvancılık faaliyetleri ile ihracatta önemli gelir elde ettiğini söyledi.

Türkiye’ye ithal edilen damızlık sütçü ırklar yerine etçi veya kombine verimli ırkların ithal edilmesi veya yetiştirilmesini tavsiye etti. Simental ırkı sığırların bu vasıflara uygun bir ırk olduğunu söyledi.

DANET Firması Teknik Müdürü Vet. Hekim Mehmet Yerişenoğlu da aile besiciliğinin teşvik edilmesi gerektiğini, et sektöründe kârın düşük olduğunu ifade etti. Et fiyatlarında, yetkililerin beyanatlarından dahi etkilenerek ani düşme ve yükselmeler yaşanmaktadır. Bu durumun sektörü zor durumda bıraktığını söyledi. Hayvancılığın milli bir politika olarak benimsenip gerekli çözümler aranmasının doğru olacağını ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan da meralarımızın azaldığını mevcut meraların ot kalitesinin düşük oluğunu ifade etti. Ülkemizdeki yetiştirilecek sığır ırklarının kombine ırklar olması gerektiğini, bakım ve beslenmesinin standartlara uygun veteriner hekimler kontrolünde yapılmasının altını çizdi.

3 Şubat 2016

İlgili Resimler