0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni
 
Fetih-Ruhu-Fatih-ve-Genclik-kompozisyon-yarismasi-odul-toreni-

Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nce (MTTB), İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.  

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki törende konuşan Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, Hazreti Peygamber'in(SAV) İstanbul'un fethiyle ilgili hadis-i şerifinin İslam medeniyetine büyük bir fetih şuuru aşıladığını belirterek, "Şükürler olsun ki, bugün Türkiye büyük bir değişim yaşıyor. Bu değişim, fetih ruhuna sahip idarecileriyle milletin adına ve millet için yapılıyor. Millet, iradesine, gücüne sahip çıkıyor ve vesayetten kurtularak prangalarını çözüyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarının fetih ruhuna sahip olduğunu yineleyen Alacacı, 2023 Türkiye'sinin bugünden daha ileride ve müreffeh olacağını dile getirdi.

MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel de sözlerine, Hazreti Muhammed'in (SAV) İstanbul'un fethiyle ilgili hadis-i şerifini okuyarak başladı. Fatih Sultan Mehmet'in kişiliği ve hayatı hakkında bilgiler veren Karayel, onun gençler için örnek bir şahsiyet olduğunu vurguladı.  

Davetliler, Sinan Erdem Spor Salonu'nu program başlamadan önce salondaki yerlerini aldı. Program için salona büyük bir platform kuruldu. Spor salonunun tavanına tarih boyunca kurulmuş 16 Türk devletinin bayrakları asılırken, davetli öğrencilere Türk bayrakları verildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın devamında Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Işılak, sevilen eserlerini seslendirdi.

Konserin ardından Başbakan Erdoğan, salona girdi. Erdoğan, kendisi için ayrılan platformu kullanarak tüm salonu gezdi. Erdoğan, öğrencilere karanfil atarken, uzun süre ayakta alkışlandı.

Yazdıkları eserlerle dereceye girenleri tebrik eden Erdoğan, İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümünü idrak ederken Fatih Sultan Mehmet'i, onun askerini hürmetle andığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Millet olarak tarihimizle aramıza set çekmek istediler. Ecdadımızla aramızda irtibatı koparmak istediler. Bizi kendi öz değerlerimize, öz kültürümüze, özellikle de kendi kavramlarımıza yabancılaştırmak istediler. Fetih kavramının içini boşaltmak, olumsuz göstermek için asırlar boyunca sinsice mücadele verdiler. Burada siz sevgili gençlere bir kez daha hatırlatmak isterim. Fetih işgal değildir, gasbetmek değildir, zorla ele geçirmek değildir.Fetih, köhnemiş kilitleri açmak, pas tutmuş kapıları aralamak, kalplere, gönüllere giriş yapabilmektir. Fetih, zalime 'dur' diyebilmek, zulme itiraz edebilmektir. Fetih, mazlumların elinden tutmak, gariplerin, yolda kalmışların, yoksulların yüreğine su serpebilmektir. Fetih, zulmün egemen olduğu o diyarlara, adaleti, hoşgörüyü taşımaktır. Karanlık çağlara mühür vurup, aydınlık bir istikbali inşa edebilmektir."

Her yeni başlangıcın bir fetih olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Eskimiş olanı, köhnemiş olanı, işlevi kalmayanı geride bırakıp, ileriye doğru yelken açmak bir fetihtir. Ülkesi, milleti ve insanlık için yeni aydınlık kapıları aralamak bir fetihtir. Durmadan, duraklamadan, rehavete kapılmadan, kalplerin paslanmasına izin vermeden sürekli ilerlemek bir fetihtir. Fetih asla ve asla başkalarının topraklarına göz dikmek, işgal etmek, başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmek değildir. Onun içindir ki Fatih'in, Osmanlı'nın adaletini duyanlar, onu hissedenler, 'başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz' diyerek Fatih'i çiçeklerle karşılamışlardır. Fetih değişimdir, dönüşümdür. İşte siz bu ülkenin gençleri olarak fetih ve fetih ruhunu çok iyi anlamak, sadece anlamakla yetinmeyip asrın idrakine de bunu anlatmak zorundasınız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, dereceye giren öğrencilere hediyelerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik sonunda Erdoğan'a, Birlik Vakfı yöneticileri tarafından hediyeler takdim edildi.

Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

"Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışması hakkında

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü sebebiyle Birlik Vakfı, MTTB ve Genç Birlik tarafından, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul'daki liseler arasında düzenlenen yarışmaya, 39 ilçeden 41 bin 876 kompozisyon gönderildi.

Yarışmaya katılan ve ödül alan öğrencilerden birinciye 100 gram altın, tatil, Fatih Sultan Mehmet tuğrası, altın Türk bayrağı rozeti, Müze Kart, kitap seti, madalya ve teşekkür tablosu verildi. İkinciye 50 gram altın, tatil ve çeşitli hediyeler verilirken, üçüncü öğrenciyse 30 gram altın ve tatille ödüllendirildi.

Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Nur Erdoğan, "Soğuk Pencereden İstanbul" eseriyle birinci, Küçükköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Fatih Uçar, "Feth-i Mübin" eseriyle ikinci, Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aleyna Nur Yılmaz da "Gönüller Fatihi" eseriyle üçüncü olurken, dereceye giren diğer öğrenciler şöyle; Beyza Balaban, Derya Koç, Esra Önen, Cansu Adkuvayçin, Kenan Yasin Sarıgül, Hatice İrem Tasay ve Fatih Andı.

30 Mayıs 2014

İlgili Resimler