0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Eğitim Hizmetleri
 
Milletleri ayakta tutan millî, manevî ve ahlaki değerlerdir. Bu değerler, milletlerin birlik beraberlik ve toplumsal dayanışma içerisinde yaşamasını ve milli kimliğiyle tarih sahnesinde yer almasını sağlamaktadır. Milletler, söz konusu değerleri gelecek kuşaklara aktardığı oranda varlıklarını sürdürürler.

Bu noktadan hareketle Birlik Vakfı kurulduğu 29 Mayıs 1985’ten beri, Değerler Eğitimi çerçevesinde, milli ve manevi değerlerimizin neler olduğunu ve hayatımızın neden vazgeçilmezlerinden olduğunu öğrencilere güzel bir şekilde anlatmaktadır.

Öğrencilerin doğru sözlü, dürüst, yardımsever, erdemli, saygılı, güzel ve nazik tavır sergilemeleri, vefa, hoşgörü ve dayanışmadan yana davranış göstermeleri hususlarında Vakfımız katkı sunmaktadır.

Vakfımız öğrencilere, Kariyer Planlaması sürecinde yardım ederek vatanına, milletine ve ailesine hayırlı birer insan olarak yetişmelerine vesile olmaktadır. Ayrıca Öğrencilerin, ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek onları hayata hazırlamaya, kendileri ve milletimizin huzuruna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaya çalışmaktadır.

Milletimizin millî, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve yücelten, yaşadığı topluma karşı sorumluluk duyan, başarılı ve güzel ahlaklı öğrenciler yetiştirmek için Vakfımız gayret sarf etmektedir.

Vakfımız ihtiyaç sahibi öğrencilere burs da vererek onlara Eğitim - Öğretim hayatları boyunca destek olmaktadır. Birlik Vakfı, “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır” Hadis-i Şerif’i ışığında geleceğimizin teminatı olan Gençlerimize sahip çıkmaktadır

Birlik Vakfı, Eğitim alanında çeşitli yarışmalar düzenlemektedir. Vakfımızın düzenlediği bazı yarışmalar şunlardır;

- Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü münasebetiyle “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu liseler arası kompozisyon yarışması

- İstanbul'un fethinin 561. yıldönümü sebebiyle "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu liseler arası kompozisyon yarışması

- Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde 'İdeal Türk Gençliğinin Nitelikleri" konulu makale yarışması

Birlik Vakfı’nın kurulduğu 1985 yılından beri en önemli Eğitim faaliyetlerinden biri de birçok alanda açtığı kurslardır. Bu kurslardan bazıları Yazı ve Editörlük, Arapça, Farsça, Osmanlı Türkçesi, Ebru, Hat, Tezhip, Resim ve Çinicilik’tir.

Vakfımızın düzenlediği kurslar öğrencilerin talebine göre her sene değişiklik göstermektedir. Güncel kurslarımız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

İlgili Resimler