0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Mardin Birlik Vakfı Şubesi açılışı vesilesiyle tanıtım toplantısı düzenledi
 
Mardin-Birlik-Vakfi-Subesi-acilisi-vesilesiyle-tanitim-toplantisi-duzenledi
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü ve Birlik Vakfı Mardin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, vakfın şubesinin açılışı dolayısıyla yemek verdi.

Yemekte konuşan Birlik Vakfı Mardin Şubesi Başkanı Prof. Dr.  Ahmet Ağırakça, Türkiye'de etkili olan bir sivil toplum kuruluşunun Mardin'de şubesinin bulunmaması büyük bir eksikliktir. İldeki sivil toplum kuruluşlarını zenginleştirmek istediklerini belirten  Ahmet Ağırakça, konuşmasına şöyle devam etti:

 "Bu maksatla Mardin’e yeni bir sivil toplum kuruluşu kazandırdık. Hiç kimsenin asla alternatifi değiliz. Bütün sivil toplum kuruluşlarını kucaklıyoruz. Herkesi seviyoruz ve herkesle irtibat halinde olacağız. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde olacağız. Kuruluşumuzdan hemen sonra diğer sivil toplum kuruluşlarını tek tek ziyaret edip onlara işbirliği teklifinde bulunacağız" dedi.

Milli Türk Talebe Birliği’nden gelen İslami bir çizginin olduğunu ve çizgiye devam edeceklerini belirten Ağırakça, Birlik Vakfı’nın faaliyetlerinin sosyal ve kültürel faaliyetler olduğunu aktarırken insanlara bilgi aktarmanın yollarını arayacaklarını kadınlara, çocuklara ve öğrencilere de ulaşmaya çalışacağız. Öğrencilere yönelik yapmamız gereken her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında gerekirse psikolojik rehabiliteye kadar bu konuda faaliyetleri icra etmeye çalışacağız. Birlik Vakfı Kültürel ve sosyal çalışmalarda bulunmasının yanında öğrencilere de destek veren bir vakıftır.  Çalışmalarımızda diğer sivil toplum kuruluşları iş birliğinde olacağımız gibi Üniversite ile de iş birliği içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Mardin’de Birlik Vakfı’nın olmamasının bir eksiklik olduğunu dile getiren Başkan Ağırakça, " Mardin'de hanımlara yönelik çalışmalar çok az olduğu için bunu fırsat bilen farklı zihniyete sahip insanlar bu eksikliği fırsat bilerek çalışmalar yapıyor. Biz, insanlarımızın, hanımlarımızın değerlerine geri dönmesi ve değerlerini koruması açısından gerekli çalışmaları yapmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulunurken bilgilendirme toplantısı basının sorularının cevaplanması ile son buldu.

Birlik Vakfı Mardin Şubesi yönetimi Ağırakça başkanlığında, başkan yardımcıları Ahmet Akgül ve Mehmet Tekin ile üyeler olmak üzere 18 kişilik bir kadrodan oluşuyor.

10 Mayıs 2016

İlgili Resimler