0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Birlik Vakfı Aile Okulu
 
Birlik-Vakfi-Aile-Okulu
Aile içi sorunlar Birlik Vakfı'nda masaya yatırıldı. Düzenlediği bir birinden ilginç ve farklı sosyal etkinliklerle adından giderek daha fazla söz ettiren Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi yeni bir programla Eskişehirlilere hizmet vermeye başladı.

5 hafta sürecek ve Cumartesi günleri gerçekleştirilecek Aile Okulu Eğitim Programının ilkinin konuğu Sosyolog ve Aile Danışmanı Betül Düzgün oldu. 'Aile İçi Sorunlar ve Çözüm Yöntemleri' başlıklı bir sunum yapan Düzgün, aile içinde huzuru-mutluluğu sağlama, devam ettirme üzerine konuştu.

“Hepimizin kafasında bir aile tanımı var. Kimliklerimizi bu aile içinde oluşturduk. Kendimizi içinde inşa ettiğimiz için aile hem önemli hem de bizim hassas noktamızdır. Son zamanlarda oluşturulmaya çalışılan 'aileyi sürdürmek zahmetli ve zor' algısı aile kurmayı ve devam eden ailelerin sürdürülebilir olmasını zorlaştırıyor" diyen Düzgün şöyle devam etti:

“Evlilik iki kanatlı bir kuştur. Kanadın bir tarafı kadın, bir tarafı erkektir. Aile içindeki sorunların temel nedeni bu iki kanadın ahenk içinde çırpınmamasıdır. Ailelerimizden aldığımız değerle evlenerek yeniden bir yolculuğa başlarız. Tekrar bir aile inşa etmeye çalışırız. Hepimiz için sorumluluk sahibi olmamızı gerektiren aynı zamanda sorumluluklar kadar sorunları da içinde barındıran bir alan. 'Mutlu ailelerde sorun yoktur, mutsuz ailelerde sorun çoktur' diye bir şey de söyleyemeyiz. Çünkü mutlu aile sorun çözme becerisini kazanmış ailedir.

İlgili Resimler