0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

BASIN BİLDİRİSİ - Vakfımızın Milli İradeye Destek Açıklaması
 
BASIN-BILDIRISI---Vakfimizin-Milli-Iradeye-Destek-Aciklamasi

BİRLİK VAKFI KURUCULAR KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİSİ

Birlik Vakfı Kurucular Kurulu, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi ardından devam eden olağanüstü durumları değerlendirmek üzere toplanmış aşağıdaki bildirinin kamuoyuna duyurulması kararını almıştır.

15 Temmuz 2016 itibariyle, Millet, Devlet ve ülke olarak çok büyük bir suikasta maruz kalınmıştır. Aziz milletimiz, FETÖ/PDY yapılanması olarak adlandırılan isyancıların; önce Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesini ele geçirme, ardından seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümeti görevden uzaklaştırma, Milli iradenin temsil edildiği parlamentoyu feshetme, emniyet güçlerini etkisiz hale getirme ve bunun sonucunda Anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişimi; Başkomutan Cumhurbaşkanımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Emniyet güçlerinin, siyaset kurumunun, sağduyulu medyanın,Meşru idarenin,toplum temsilcilerinin,Sivil Toplum Kuruluşlarının direnişi ve çağrılarıyla , Aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığıyla önlenmiştir.


Milletin hak ve hukukuna kastetmek, izzet ve onuruna halel getirmek, şeref ve haysiyetini ayaklar altına almak, canına kast etmek üzere planlanan bu saldırı karşısında bütün milletimiz yekvücut olmuş, göğsünü siper ederek bu hain kalkışmaya dur demiştir.

Bu milli direniş esnasında askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz ve pek çok sivil masum vatandaşımız şehit edilmiş, çok sayıda insanımız yaralanmıştır. Allah’tan Şehitlerimize rahmet ve Gazilerimize acil şifalar vermesini niyaz ediyor, Şehit ve gazilerimizin yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Haince suikasta ve saldırıya hedef olan seçilmiş Muhterem Cumhurbaşkanımıza, Hükümet, Millet Meclisi ve Saygıdeğer üyelerine, Genelkurmay Başkan'ı ve komuta kademesine, Güvenlik Güçlerimize , topyekun milletimize geçmiş olsun demeyi insani ve vatani bir görev biliyoruz.

Milletimizin ve Devletimizin varlık ve bekasına kast edenler, karşılarında minarelerimizden yükselen sala seslerini ve onun maneviyatı etrafından kenetlenen milletimizi bulmuşlardır. Uzun bir hazırlıktan sonra devreye sokulan bu hunhar projenin akamete uğramış olması bizi asla rehavete düşürmemelidir. Önümüzdeki süreç; milletçe hepimiz için azami dikkat gerektiren bir süreçtir. 

Milleti birbirine düşürme, tamamlayamadıkları hesaplarını başka hile ve desiselerle yeniden harekete geçirme konusunda olası girişimlere karşı hepimizin müteyakkız olması gerekmektedir. 

Şimdi, İnanış, düşünce ve yaklaşım farklılıklarını bir tarafa bırakarak milletin birbirine kenetlenme zamanıdır. Hep birlikte, milletin hak ve hukukuna, milli iradeye, özgürlüklere, demokrasiye ve ülkemizin maddi ve manevi bütün kazanımlarına birlikte sahip çıkma zamanıdır.

Hiç şüphesiz milletimizin ve devletimizin bekasına yönelmiş, hukukuna tecavüz etmiş bu ihanet hareketine karşı yapılan milletin soylu direnişi, büyük tarihimizde, şanlı yerini alacaktır .

BİRLİK VAKFI ; Millet ve devlet varlığımızı, milli birliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi bütün menfaatlerin üstünde tutarak “ Geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak “ olan gayesi doğrultusunda hizmet etmeye devam edecektir. 

Aziz milletimize saygı ile duyurulur.

Av. Mehmet ALACACI
Birlik Vakfı
Mütevelli Heyeti Başkanı

22 Temmuz 2016



Bildiriyi İndir : Word - Pdf - Jpg