0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Adana Şubesi birlik ve beraberlik için Adalet Medeniyeti Konferansı düzenledi
 
Adana-Subesi-birlik-ve-beraberlik-icin-Adalet-Medeniyeti-Konferansi-duzenledi
Birlik Vakfı Adana Şubesi Adalet Medeniyeti konferansı düzenledi
Adana’da kültürel ve sosyal hayatın gelişmesi için çalışmalar yürüten Birlik Vakfı Adana Şubesi, “Konferans Yılı” ilan ettiği 2016’nın ilk etkinliğinde Adalet Medeniyeti konusunu öne çıkardı. Yüreğir Kültür Merkezi’ndeki etkinliğin açılışında konuşan Birlik Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Çalışkan, bu yıl 8 konferans düzenlemeyi planladıklarını belirtip, dünyaya birlik ve beraberlik mesajları veren, bütün insanlığı kucaklayan bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasi Aslan, yılın ilk konferansında İslam dininde adaletin önemini anlattı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan Adalet Medeniyeti Konferansı’na Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, Birlik Vakfı yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

“AMACIMIZ BÜTÜN İNSANLIĞI KUCAKLAMAK”
Açılış konuşması yapan Birlik Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Çalışkan, Adana’nın 4 bin yıllık geçmişinde birçok medeniyete yurt olduğunu, vakıf olarak 1985 yılından beri Çukurova’nın başkentinde hizmet verdikleri vurguladı. Birlik Vakfı’nın Türkiye genelinde 23 şubesi olduğunu, iki yıl önce de kamu yararına vakıf statüsünü kazandığını belirten Başkan Mustafa Çalışkan, “Amacımız, güzel ülkemizde birlik ve beraberliği sağlayan, dünyaya birlik ve beraberlik mesajları veren, büyük insanlığı kucaklayan bir yapı oluşturmaktır” dedi.

Mustafa Çalışkan, herkesin birbirine saygı duyduğu, hak ve adaletin hakim olduğu, barış ve huzur dolu bir dünya için herkesi birlik olmaya çağırdı. Çalışkan, “Atalarımız her zaman gittikleri yerlere barış ve huzur getirmişlerdir. Biz de Birlik Vakfı olarak atalarımızın izinden gitmek istiyoruz. "Birlikte" nice bin yıllara diyoruz” diye konuştu.

11 Ocak 2016

İlgili Resimler