0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Yazı ve Editörlük Kursumuzda mezuniyet heyecanı
 
Yazi-ve-Editorluk-Kursumuzda-mezuniyet-heyecani
             Birlik Vakfı Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) binasında bu dönem tamamlanan “Yazı Editörlük ve Medya Kursu”nun mezuniyet töreninde öğrenciler heyecanlandı. Derslere düzenli devam eden ve belge almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları, törene katılan yetkililer ve yazarlar tarafından verildi. İstanbul Merkez Valisi Süleyman Karaman,Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bahattin Cebeci ve Birlik Vakfı Müdürü Osman Okur’un yanısıra Şerif Aydemir, Ahmet Maraşlı, Fatma Ersem Yargıcı, Mekki Yassıkaya ile yeni kursiyerlerle birlikte eski kursiyerlerin bir kısmı da katıldı. Belge töreninden önce “Yazı Editörlük ve Medya Kursu’ndan Geçenler” başlıklı kitap ve dergi sergisi incelendi. 10 yıldan beri farklı zamanlarda kursa devam eden ve kitap sahibi olan öğrencilerin eserleri ve yayımladıkları dergiler, topluca büyük toplantı masasında sergilendi. Kursiyerlerin kaleme aldıkları kitaplar, misafirlerin ilgisiyle karşılandı ve incelendi. Daha sonra belge takdim törenine geçildi. Yeni kurs, Mart 2018’in başında açılacak.

                        YAZARLAR TECRÜBELERİNİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI

            Programda yazarlar öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunup yaşadıkları olayları hatıralar eşliğinde anlatırken öğrenciler de sorumluluklarını hissettiklerini ve artık kalemi ellerinden bırakmayacaklarını söylediler. Kurs hocası Mehmet Nuri Yardım ise, mesuliyetin asıl şimdi başladığını öğrencilere hatırlatarak, “Ben sizin sebat ederek, sabrederek, çalışarak iyi edebî çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. İnşallah yazılarınızı dergilerde ve gazetelerde okur, kültürel faaliyetlerinizi takip etmeye başlarız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi. Merhum şair ve musıkişinas Memduh Cumhur’u rahmetle yâd eden Yardım, “Ustaları hiç unutmamak, üstatların eserlerini asla bırakmamak gerekiyor. Hepimizin önünde duran bu kitaplar, yolu bizim kurstan geçen arkadaşlarımızın kaleme aldıkları romanlar, şiir ve hikâye kitapları, inceleme ve araştırmalar ile editörlüğünü yaptıkları eserlerden meydana geliyor. İnşallah bu yılın Haziran ayında düzenleyeceğimiz sergi, çok daha geniş ve iyi olacak.” diye konuştu.

                        BELGE ALANLAR VE ESERLERİ SERGİLENENLER

            Kursa devam eden öğrenciler Elif Pınar, İsmail Uslu, İsmail Şapaloğlu, Mücahit Kocabaş, Özcan Özdemir, Öznur Kısar, Müesser İsabetli, Salih Bektaş, Şükran Elmas, Şaban Çetin, Tuğce Arıcan ve Yekba Ahmet Duruk’a belgeleri, törene katılan vakıf yöneticileri ve yazarlar tarafından takdim edildi. Program sonra erdikten sonra yöneticilerin, konukların ve bütün öğrencilerin bulunduğu hatıra fotoğrafları çekildi.

            Programda eserleri sergilenen kursiyerler, isme göre alfabetik olarak şöyle: Abdurrahman Türkmen, Avni Cebi, Ahmet Dağ, Bahattin Ünal, Bekir Tuncer Salihoğlu, Burak Koç, Cumali Sever, Dilek Erdem (Mehtap Karakış), Ebru Olur, Efecan Karagöl, Emel Nermin Temel, Ercan Gümüş, Erkan Yılmaz, Faruk Gökbulut, Fatih Kerem Yardım, Fatma Ersem Yargıcı, Hilal İnaltekin, Hulusi Özbay, İhsan Koç, İsmail Hakkı Avcı, M. Sadi Karademir, M. Şafak Ergün, Mehmet Sait Aktaş, Mikail Türker Bal, Mine Köker, Mustafa Tarakçı, Mücahit Kocabaş, Necla Petek, Nejla Sakarya, Nur Özmel Akın, Saadet Dinç, Semih Çelik, Serdar Üstündağ, Sevda Canbaz Dıraga, Şaban Çetin, Şadiye Kılıç, Şenol Tomboş, Şeyma Sakallı, Şule Özekeçeci, Tuğrul Tanser, Umut Bulut, Yakup Tutum, Yekba Ahmet Duruk, Zeynep Ürper.

16 Ocak 2018

 

İlgili Resimler