0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni
 
Canakkale-Ruhu-ve-Genclik-kompozisyon-yarismasi-odul-toreni
Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Genç Birlik tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle organize edilen, “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamak, Çanakkale Zaferi’ndeki diriliş ruhunu gençliğe taşımak ve şehitlerimizi yad etmek amacıyla Türkiye geneli liseler arasında düzenlenen yarışmanın finali Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı ile üyeler, MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel ile üyeler, Genç Birlik Genel Başkanı Ahmet Öznaneci, milletvekilleri, mülki ve idari erkan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sanatçı Uğur Işılak’ın konseriyle devam etti.

Programda Çanakkale’yi anlama yönünde gençlere 3 tavsiyede bulunan Bakan Çelik, “Hepiniz artık bilgisayarlara sahipsiniz. Size tavsiyelerim; Emin El Hüseyni, Kınalı Ali’nin hikayesi ve Galiçya Cephesi’nin önemini araştırın. Eminim ki bu araştırmalar neticesinde Çanakkale’nin ruhu daha net anlaşılacaktır” diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bakan Avcı da, “İlk olarak Birlik Vakfı’na böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın en büyük çalışmalarından birisi, çocuklarımıza anadilleri olan Türkçe’yi doğru okumaları, doğru yazmaları, doğru konuşmaları ve doğru dinlemelerini öğretmektir. O bakımdan bu kompozisyon yarışması çok yerinde oldu. Bu yarışma neticesinde, çocuklarımız hem Çanakkale üzerine yeni şeyler öğrendiler hem de bu vesileyle pek çok konuyu araştırma ihtiyacı hissettiler” diyerek salonu dolduran tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra birincilik ödülüne layık görülen Rümeysa Fatma Altındiş’in “Ateşe Düşen Gül” isimli eserini okumasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yaptı.

Ödül töreni vesilesiyle; umudun, sevginin, aydınlığın ve geleceğin timsali olan gençlerle olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rümeysa’yı dinlerken umudum ziyadesiyle arttı. Rümeysa’yı dinlerken gururlandım ve Çanakkale Ruhu’nu çok farklı bir şekilde tekrar yad ettim. Böyle bir günde bizleri bir araya getiren Birlik Vakfı ve gönüldaşlarına şükranlarımı sunuyorum.

Bu anlamlı yarışmanın düzenlenmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Milli Türk Talebe Birliği’ne ve Genç Birlik’e de teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir tarafından yarışmaya kompozisyon gönderen, eline kalem alıp hissiyatını kağıda aktaran tüm gençlerimize de, elinize, kaleminize yüreğinize sağlık diliyorum” diyerek yazdıkları eserlerle dereceye girmeye hak kazanan öğrencileri tebrik etti.

Çanakkale Savaşı’nın bu sene ülkemizin genelinde Mart ayının başından bu yana çok farklı etkinliklerle kutlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Azimleri, sabırları ve fedakarlıklarıyla Çanakkale geçilmez sözünü tarihe nakşeden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi tekrar rahmetle, hürmetle ve minnetle anıyorum. Onlarla birlikte hak için, vatanları, milletleri ve bayrakları için canlarını feda eden, bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onları şefkati ve rahmetiyle kuşatsın. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Çanakkale Ruhu ve Gençlik Türkiye Liseler Arası Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, şiirleri ve okulları;

1. Rümeysa Fatma Altındiş – Ateşe Düşen Gül – Biltek Koleji

2. Öznur Kurt – İki Kelam Toprak – Of Solaklı Anadolu Lisesi

3. Rümeysa Çiloğlu – Ölümsüz Bir Tarih Çanakkale – Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi

4. Saliha Arabacı – Asrı Örtünmüş Şehir – Konya Anadolu Lisesi

5. Beyza Gizem Yıldırım – Diriliş Cehdi – Tevfik İleri Anadolu Imam Hatip Lisesi

6. Alperen Ayar – Çanakkale Ruhu – Özel Kahraman Kent Fen Lisesi

7. Şeyma Sarıkan – Vatan Sağ Olsun – Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi

8. Büşra Durna – Ah Çanakkale’m Anadolumun Gözbebeği – Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi

9. Mine Özgür – Varoluşun Adı Çanakkale – Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

10. Bedriye Üçkan – Ecdadıma Mektup – Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin hazırlanmasında emeği geçenler ve dereceye giren öğrencilerin toplu fotoğraf çektirmelerinin ardından son buldu.

19 Mart 2015

İlgili Resimler