Kültür Hizmetleri

Birlik Vakfı kurulduğu 1985 yılından beri geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, milli ve manevi değerlere bağlı, vatansever, ahlaklı ve başarılı bireyler olarak yetişmelerini temin etmek adına birçok kültürel faaliyetlerde bulunmuştur ve halen de bulunmaktadır.

Bu doğrultuda, öğrencilerle haftalık ve aylık toplantılar yapılarak uzman kişilerce konferanslar seminerler ve paneller verdirilmektedir. Böylelikle öğrencilerin bilgi ve birikimlerinin artmasına katkı sunulmaktadır.

Ayrıca, zaman zaman öğrencilerle gerek il dışı Çanakkale, Bursa Edirne, vs. gerekse il içi, Eyüp Sultan, Sahabe Mezarları, Boğaz turu vs. geziler düzenlenerek öğrencilerin tarihi mekanları ziyaret etmelerine imkan tanınmaktadır. Her sene öğrencilerimize okumaları amacıyla çeşitli kitaplar hediye edilmektedir.

Ramazan ayında birlikte iftar açma kültürünü ve manevi tadını yaşatmak için, kuruluşumuzdan bugüne kadar her yıl çoğunluğu Üniversite öğrencisi olmak üzere her gün ortalama 400 kişiye iftar verilmektedir.

Her Ramazan’ın İlk Cumartesi günü düzenlenen Ananevi İftarlarımız Devlet Büyüklerimizin katılımlarıyla yoğun bir kalabalık ile gerçekleştirilmektedir. Ramazan ayında sadece hanımlar ve çocuklara yönelik iftar da düzenlenmektedir.

Ramazan ve Kurban Bayramlarında
toplu bayramlaşma kültürünü canlı tutmak ve yeni nesillere bu kültürü aktarmak amacıyla da toplu bayramlaşma toreni düzenlenmektedir.

Vakfımızın düzenlediği Konferans ve Seminerlerden bazıları;

- Dursun GÜRLEK