0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

TBMM Başkanımız İsmail Kahraman Vakfımızın iftarına katıldı
 
TBMM-Baskanimiz-Ismail-Kahraman-Vakfimizin-iftarina-katildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı 37.Ananevi iftarına katıldı. Kahraman, manevi iklimin fevkalade geliştiğini ve ramazana büyük rağbet olduğunu belirterek, "Ramazan bir eğlence değil, ibadet ayıdır. O şuurda olarak Ramazan yaşanmalıdır. Bütün milletimizin ve İslam aleminin ramazanını tebrik ediyorum, sağlık, huzur içinde nice güzel günlere ulaşmamızı niyaz ediyorum." dedi.

Kahraman, Birlik Vakfı’nın Sultanahmet’teki Genel Merkezinde düzenlen iftarda yaptığı konuşmada, Ramazan’ın ilk akşamında Birlik Vakfının üyeleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde Ramazan ayına büyük bir ilgi olduğunu ve bu ilginin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

Birlik Vakfının 37. ananevi iftarını idrak etmenin onurunu yaşadıklarını aktaran Kahraman, Birlik Vakfı’nın sadece İstanbul'da değil, diğer illerdeki şubelerinde de iftarlar düzenlediğini kaydetti.

Kahraman, Ramazan’ın çok güzel geçeceğine inancının tam olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Manevi iklimimiz fevkalade gelişti ve Ramazana büyük rağbet var. Ramazan bir eğlence değil, ibadet ayıdır. O şuurda olarak Ramazan yaşanmalıdır. Bütün milletimizin ve İslam aleminin Ramazanını tebrik ediyorum, sağlık, huzur içinde nice güzel günlere ulaşmamızı niyaz ediyorum. Türkiye'ye mukallitlik değil, 'biz olmak lazım.' Şimdi ben meclise tuhaf kıyafetlerle çıkıyorum, dünyadaki meclislerde böyle bir şey yok. Ne oluyor? 'biz olmayacağız.' Hayır, biz olacağız. Kendimiz olacağız. İşte öyle olma yolunda yürüyünce de önümüzü kesmek istiyorlar."

Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı da tarihin çok kritik bir dönüm noktasında bulunulduğunu ifade ederek, "Batıda tüm ideolojilerin çöktüğü ve derin bir krizin yaşandığı günümüzde, Batının yine de değişmeyen amacı, bütün İslam ülkelerini istila ve işgal edip, ne kadar faydalanacakları imkan varsa ele geçirmektir. Bu sebeple bütün milletimiz, dünyanın her tarafında düşmanlarının saldırısına uğramıştır. İslam ülkeleri, yeniden dizayn edilip sömürmeyi sürdürmeye çalışan Batının baskısı ve ve kıskacı altındadır." diye konuştu.

İslam ülkelerine sürekli ve topyekün bir savaş açıldığını vurgulayan Alacacı, şunları kaydetti:

"Bu savaş, en belirli ve bariz şekilde ülkemizde, milletimize ve devletimize karşı verilmektedir. Bu savaş, daha önceki Haçlı savaşlarının devamı, çok daha büyük ve donanımlısıdır. Bir taraftan PKK, bir taraftan YPG, bir taraftan DHKP-C, bir taraftan DEAŞ, bir taraftan FETÖ, bir taraftan iç muhalifler, küresel güçlerin güdümündeki maşalar, diğer taraftan Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, İsviçre, Avusturya, İngiltere, ABD ve daha niceleri, milletimizin ve devletimizin üzerine değişik tarz ve usullerle saldırmaktadır. Bunun sebebi, Türkiye'nin geçmişi, konumu, sosyolojisi itibarıyla küresel hedefleri olmuş ve küresel hedefleri olmak zorunda olan bir ülke olmasındandır. Bugünün Türkiye'sinin, bağımlılıktan tam bağımsızlığa giden yolda, yapı temel taşlarını birer birer döşemeye başlamış, birçok sınavı başarıyla yönetmiş ve geçmiş bir ülke olması, Batılıları fevkalade rahatsız etmektedir. Türkiye'nin bu durumundan rahatsız olan, küresel algı operasyonları ile millete ve devlete yön vermek isteyenler, kendi mevcudiyet ve menfaatlerini her şeyin üstünde görenler, milletin uyanışını ve devletin gelişmesini durdurmaya çalışanlar bilsinler ki millet ve devlet düşmanlarının bu çabaları boşunadır. Türkiye artık eskisi gibi olmayacaktır."

Birlik Vakfı’nın iftarına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'ın yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.

27 Mayıs 2017

İlgili Resimler