0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

İstanbul Şubesi 2020 Yılı Faaliyetleri
 
Istanbul-Subesi-2020-Yili-Faaliyetleri
Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 Salgın hastalık nedeni ile Ülkemizde de çok sıkı önlemler hastalığın yayılmasını ve ölümlerin artmasını engellemek amacıyla alınmıştır. Şube olarak faaliyetlere bir süre ara verilmişse de İnternetteki ZOOM yayını ile aralıksız hizmet ve çalışmalara devam edilmiştir.


ARŞİV ÇALIŞMASI

29 Mayıs 1985 tarihinde kurulan BİRLİK Vakfı’mızca yapılan faaliyetlerin belgelerinin toplanıp arşivleme çalışmamızın büyük kısmı tamamlanmış Vakıfta yerini almıştır. Kalan kısım ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup son düzenlemeleri yapılmaktadır.

 

Pandemi nedeni ile yurt içi ve Dünya genelinde uygulanan sosyal mesafe ve hijyen kurallarından ötürü Komisyonlarımızca yoğun faaliyet yapılamamıştır.

Komisyonlarımızın faaliyet alanları ve pandemi döneminde yaptıkları bazı faaliyetler aşağıda belirtilmiştir;

1-BASIN YAYIN KOMİSYONU

Fevzi ÖZTÜRK başkanlığında çalışmalarını sürdüren Komisyonumuz, Şube olarak yapılan her faaliyetin video ve foto çekimini gerçekleştirmektedir. Faaliyetlerle ilgili görsel ve yazılı basın mensupları ile diyaloga geçilerek faaliyetlerin yayınlanmasına gayret göstermektedir. Elde edilen tüm bilgilerin arşivlenmesini sağlamaktadır. Üç ayda bir Basın Bülteni çıkararak yaygınlaşmasını temin etmektedir. Her Konferansın canlı yayınını yapmak ve internet ortamında takipçi sayısını arttırmak görevini yerine getirmektedir.

Basın Komisyonumuz her konferans öncesinde olduğu gibi bu yılda planlanan konferansların afişi, konuşmacı hakkındaki biyografi bilgisi ve Zoomda yapılan konferansın video çekimi ile fotoğraflama işlemini gerçekleştirmiştir. Ancak ekonomik nedenlerden dolayı “İSTANBUL BİRLİK ” bülteninin yayını yapılamamıştır.

2-BİLGİ VE TEKNOLOJİLERİ KOMİSYONU

Yusuf KARA başkanlığında İstanbul ve başka illerde bulunan gönüldaşlarımıza faaliyetlerin duyurusunu, yapılan faaliyetlerin görsellerini dijital ortamda paylaşmak vb. gibi teknik konularda Şube Başkanlığımıza teknik hizmet vermektedir.

Pandemi dönemi süresince ZOOM ve YOUTUBE ile faaliyetlerimizin dijital ortamda yapılmasında önemli bir hizmeti yürütmektedir. Zoom üzerinden yapılan konferans ve diğer faaliyetlerimizin platformunu oluşturmak, gönüldaşlarımıza whatsapp yolu ile duyurmak ve video kayıt işlemini yürütmektedir.

3-GENÇ BİRLİK KOMİSYONU

Başkan Mustafa ALKAN ve ekibi gençlerle yaptıkları çalışmalarla Şubemize ve Vakfımıza katkı sağlamaktadırlar. Genç Birlik gençleri ile birlikte bir grup gencin 28 Şubat için hazırladığı  “TANIK ”filminin galası Zeytinburnu Belediyesinin ev sahipliğinde güzide bir katılımla yapıldı. Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Mehmet ALACACI galaya bizzat katılarak gençlerimizi tebrik etmiştir.

4-VETERİNER HEKİMLER KOMİSYONU

Dr. Öğr. Üyesi Muhsin ÖZTÜRK başkanlığında düzenli olarak her ay toplanan komisyonumuz beslenme, hayvan sağlığı ve hastalıkları ve Veteriner hekimlerin sorunlarının yanında COVİD-19 salgın hastalığı ve yapılan aşı çalışmaları konusunda, konunun uzmanları ile söyleşiler yapmaktadırlar.

Kültür faaliyetlerimizden konferans etkinliklerine katkıda bulunmaktadır.

Ayrıca; Komisyon kendi meslektaşları arasında zoom üzerinden camianın büyüklerinden rahmetli Veteriner Şefik Kolaylı’nın anısına ( 10.01.2021 günü saat.13.30 da ) Zoom üzerinden konferans düzenlemiş, Şefik beyin torunu A.Şefik ONGUN konuşmacı olarak katılmıştır.

Veteriner Hekimler Komisyonumuz Veteriner Hekimler Odası seçimlerinde de ekip olarak aktif rol oynamışlardır.

5-YEREL YÖNETİMLER KOMİSYONU

Komisyon Başkanı Ahmet ALTAY, Ankara’ya tayin olması hasebi ile görevinden ayrılmış olup bu görevi misyonumuza uygun yürütecek bir arkadaşa vermek için titiz çalışmalarımız devam etmektedir.

6-SPOR KOMİSYONU

COVİD-19 salgın hastalık nedeni ile yasaklandığından herhangi bir gencimizi riske atmamak için faaliyet düzenlenmemiştir.

7-ÖĞRETMENLER KOMİSYONU

2019 yılının son aylarında Komisyon başkanlığı ile görevlendirilen Haydar ÖZBEK yaptığı gayretli çalışmalarla Öğretmenler Komisyonunu hareketlendirmiştir.

06.01.2020 günü TRT spikeri ve Medipol Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet ÇELİKYAY tarafından eğitim camiasına “ÖĞRETMENLİKTE HİTABET, ETKİLİ KONUŞMA VE İKNA GÜCÜ ” konulu konferans vermiştir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI’yı ziyaretleri esnasında yaptıkları görüşmelerde yıl içinde planlama yapılmış pandemi nedeni ile gerçekleşememiştir.

Ayrıca konferanslarımıza eğitim camiasından konuşmacıların katılımı sağlanmıştır.

Komisyon olarak kendi aralarında iletişim araçları ile çalışmalara devam etmektedirler.

8-MALİ MÜŞAVİRLER VE MUHASEBECİLER KOMİSYONU

Yılın ilk aylarında Komisyon başkanı olarak görevlendirilen Harun YALÇIN üyelerle ilk toplantısını 03.06.2020 günü yaparak pandemi sonrasında yapacakları çalışmalarla ilgili olarak yol haritası belirlemişlerdir. Müteakiben pandemi şartları içerisinde ancak 21.07 ve 23.10.2020 tarihlerinde de toplanarak çalışmalar yapmışlardır.

DİĞER FAALİYETLERİMİZ

Ramazan etkinliklerimiz haricinde ;

1. Şehitlerimiz Mustafa Bilgi, Sedat Yenigün, Metin Yüksel, Mehmet Akif Ersoy kabirleri başında,

2. Şair ve yazarlarımız Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy,  Zoom ve diğer iletişim yolları ile anılmışlardır.

3. Vakfımızın kuruluşunun 35.yılı, Ramazan ve Kurban Bayramları kutlamaları, Kurucu Başkanımız Sayın İsmail Kahraman ve Mütevelli Heyet Başkanı ve Üyeleri, Kurucular Kurulu, İstişare Kurulu üyelerinin de iştirakiyle Zoom üzerinden yapılmıştır.15 Temmuz ve diğer tüm Şehitlerimiz anılmış okunan hatimler kendilerine hediye edilmiştir.

4. 24 Temmuz 2020 tarihinde 86 yıldır Müze olarak kullanılan AYASOFYA Camii’nin “CAMİİ “olarak aslına döndürülmesi için yapılan dualarla birlikte Vakfımız ve MTTB nin yurt sathındaki imza kampanyaları etkisini göstermiş ve Devlet Başkanımızın da gayretleri ile hizmete açılmıştır.

5. 08.02.2020 günü Genel Merkezimiz salonlarında “TEZHİP VE HAT” Sergimiz açılışı Kurucular Kurulu Başkanımız Sayın İsmail KAHRAMAN tarafından yapılmış bir hafta süre ile vatandaşlarımızın ziyaretine sunulmuştur.

KÜLTÜR FAALİYETLERİMİZ

COVİD-19 salgın hastalık nedeni ile uzun süre yaşanan ve yaşanmakta olan kısıtlamalar olmasına rağmen Şubemiz üstlendiği hizmetleri kurallar çerçevesinde yürütmeye çalışmıştır.

01.01.2020-31.12.2020 tarihleri arasında 16 adet konferans ve panel düzenlenmiştir

Zoom üzerinden yayınlanmasına rağmen katılımcı sayısı 80 den aşağı düşmemiş ve gün geçtikçe bu sayı artmaktadır.

İlgili Resimler