bilgi@birlikvakfi.org.tr

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu 14 - 15 Ekim de Düzenlenecektir

Devlet Adamları ve Belediye Başkanlarının Yönetim söyleşileri

Devlet-Adamlari-ve-Belediye-Baskanlarinin-Yonetim-soylesileri
Birlik Vakfı Genel Merkez bünyesinde faaliyetlerine devam etmekte olan Yerel Yönetimler Kulübü'nün düzenlemiş olduğu Yerel Yönetimler Akademisi kapsamında birbirinden değerli Devlet adamları, Belediye Başkanları ve bürokratlarla birçok söyleşi gerçekleştirildi ve bu söyleşilere de devam edilmektedir. Söyleşiler ile ilgili duyurular Genel Merkezimizin Sosyal Medya hesaplarında paylaşılmaktadır.

“BİRLİK'TE MEDENİYETE” mottosuyla yola çıkan Birlik Vakfı Yerel Yönetimler Kulübü; Yeni Türkiye'de yerel yönetim anlayışına yönelik proje ve çalışmalarının yanı sıra, günümüzde yerel yönetimlerin mevcut sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımları, bünyesinde gerçekleştirdiği söyleşilerde de konu ve konuklarıyla dikkatleri çekiyor.

İdrak, ihya, inşa ve tevarüs süreçleri kapsamında şehrin felsefesine vâkıf, insana ve şehre dokunabilen, çağa uygun dünya şehirlerinin oluşumunda rol oynayabilecek ideal bir yerel yönetim anlayışının oluşmasını hedefleyen Birlik Vakfı Yerel Yönetimler Kulubü; idrak, inşa, ihya ve tevarüs süreçleri kapsamında insana ve şehre dokunabilen, çağın gerektirdiği donanımlara sahip, dünya şehirlerinin oluşmasında rol oynayabilecek nitelikte yerel yöneticilerin yetişmesine vesile olmayı hedeflemektedir.

Şehremaneti Sohbetleri

Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde Yerel Yönetimler Kulübü’nün katkılarıyla 2012 – 2013 döneminde “Şehremaneti Sohbetleri” adıyla bir etkinlikler serisi düzenledi. Şehremaneti Sohbetleri; kadim kültür ve medeniyet tasavvurumuz ışığında çağın yenilik algısını sentezleyen sonuç odaklı bir etkinlik olup netice itibariyle bir taraftan “bilgi – deneyim – algı” paylaşımı yapılırken diğer taraftan kadim medeniyet algısında “geleneği ihya geleceği inşa” söylemi çerçevesinde gerçekleşen bir faaliyetti.

Şehremaneti Sohbetleri’nde temel amaç; sadece rutin söyleşi tarzında bir etkinlik organize etmek değil yukarıda belirtilen hususlara uygun olarak aynı zamanda özellikle yerel yönetimler alanında sorumlu olan idareciler ve bu alanda çalışan uzman akademisyenlerle bir araya gelmek ve Vakıf gönüllülerinin yönetim alanında bilgi ve becerilerini geliştirmekti. Şehremaneti sohbetlerine birçok Devlet adamı, Belediye Başkanı ve bürokrat katılmıştır. Bu isimlerden bazıları;

- Kültür Eski Bakanı Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce