Basın Bildirisi - TBMM Başkanımızın Anayasa açıklamalarını destekliyoruz

Basin-Bildirisi---TBMM-Baskanimizin-Anayasa-aciklamalarini-destekliyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’ın laiklik konusunda açıkladığı fikirlerinden dolayı kimi çevreler tarafından başlatılan çirkin tartışmayı üzüntüyle izliyor, başlatanları esefle kınıyor, tartışmada ki çirkin üslubu ve isnatları reddediyoruz.

TBMM Başkanı ve Birlik Vakfımızın Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman İstanbul Üniversitesinde ki “YENİ TÜRKİYE ve YENİ ANAYASA “ konferansı münasebeti ile görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştır. Muhterem Başkan, konuşmasında Yeni Türkiye için çok önemli konulara değinmiş,fikirlerini ifade  etmiştir.

Mevcut 1982 Anayasanın Milletimizin ve devletimizin gelişmesinin önünü kapatan,esas sebep olduğunu, Anayasanın  değişmesi hususunda; Milletin, Siyasi partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının paylaştığı ortak bir kanaatin mevcut olduğunu  ifade etmiştir.

Yeni Anayasada Türkiye’nin önünü kapatan, özgürlükleri kısıtlayan, tanımlanmamış muğlak kavramların bulunmamasını, Laiklik kavramının muğlak olduğunu, uygulayıcısına göre şekillenebilen bir kavram haline getirildiğini, insan hak ve hürriyetlerini, din özgürlüğünü ihlal  eder  şekilde uygulandığını belirterek yeni Anayasamızda, bu hali ile var olmaması gerektiğini ifade etmiştir.

Bu yalın ve açık ifadelerin bir kısım medya, siyasetçi ve  kışkırtıcı geri zihniyetliler tarafından çarpıtılmasını kabul etmemiz  mümkün değildir. Bunu fırsat bilip milletle, milletin kararlarıyla, milletin değerleriyle hesaplaşmaya yeltenenleri, biliyor ve kınıyoruz. Millet bunların kötü niyetlerini bilmektedir. Millet Yeni Anayasayı istediği gibi çıkarma gücüne sahiptir.

TBMM Başkanımızın konuşması Milletin talepleri ile uyumludur. Karşı olanlar  milletin ve değerlerinin karşısında olanlardır.

TBMM Başkanımız İsmail Kahraman’ın konuşmasındaki fikirlerini destekliyoruz.

Milletimize ve Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

30.04.2016

Av. Mehmet ALACACI