Antalya Şubesi Abdülhamit Han'ı anlamak Kompozisyon yarışması ödül töreni

Antalya-Subesi-Abdulhamit-Hani-anlamak-Kompozisyon-yarismasi-odul-toreni
Birlik Vakfı Antalya Şubesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Abdülhamit Han’ı anlamak” konulu kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonunda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Başkanı Bekir Asri, Sultan Abdülhamit Hanın Torunu Abdülhamit Kayihan Osmanoğlu, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ödül töreni Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımının gösterisi ardından Konyaaltı İmam Hatibi Yunus Akkulak’ın kuran tilaveti, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edildi.

Törende Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Avukat Bekir Asri yapmış olduğu konuşmasındaşunları söyledi; "Ünlü şairimiz Necip Fazıl Abdülhamit Hanı “Abdulhamit’i anlamak her şeyi anlamak olacaktır” cümlesiyle özetlemiştir. Bu cümle bile 33 yıllık saltanı esnasında sultanın ne kadar çalışkan, vatanını, milletini değerlerini ön plana çıkaran hatta kendisini  bu uğurda feda eden bir kişilik olduğunu anlatmaktadır.

Bu değerle yetişen bizler de gelecek nesillere bu değerlerimizi aktaracağız. Düzenlenen bu gibi yarışmalarda değerlerimizi gelecek nesillere aktarmamızda önemli bir faktördür. Dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder. Türkiye’de ilk defa olma özelliği taşıyan bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim"

Ödül törenine katılan Abdülhamid Han’ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ise "Tarihine Değerlerine Sahip Çıkan Gençlerle birlikte olmaktan Onur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından birincilik ödülüne layık görülen Kumluca Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Ali Furkan Sevil kompozisyonunu okudu. Kompozisyonun okunması ile birlikte salonda duygu dolu anlar yaşandı.Komposizyon yarışmasında Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi’nden Ali Furkan Sevili, Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden Burcu Şekerci ikinci, Fettah Tamince Denizcilik Lisesi’nden Barfinur Yeşilırmak ise üçüncü oldu. Ödül töreni; dereceye giren öğrencilerin ödülleri verilmesiyle son buldu.

ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK ‘İN AĞZINDAN II.ABDÜLHAMİD HAN

“II. Abdülhamid, Türk’ün özünün ve temel varlığının, hakkı gasp edilmiş, mağdur kurtarıcısıdır. Abdülhamid, Tanzimat sonrasındaki Batı’ya kontrolsüz, körü körüne yönelişin karşısında inatla duran, kök ve cevherin müdafaasını son bir gayretle yapan muazzam bir şahsiyettir. Abdülhamid’i anlamak sayesinde yüzlerdeki maskeler düşecek ve onu bir anahtar gibi kullanarak bizi bu karanlık ve şahsiyetsiz ortama getirenlerin içyüzleri ortaya dökülecektir.

Abdülhamid hakkında söylenen her olumsuz iddiayı tersine çevirdiğimizde doğruyu bulacağızdır. Yani bir tür turnusol kağıdıdır Abdülhamid. Bu yorumların yalanını ayıklayıp onun üzerine bina ettiği yapıyı yeniden ayakları üzerine oturttuğumuzda hakikat ayan beyan ortaya çıkacaktır.

“Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamak olacaktır”

25 Mayıs 2015