Cumhurbaşkanımız Vakfımızın Sultanahmet'teki iftarına katıldı

Cumhurbaskanimiz-Vakfimizin-Sultanahmetteki-iftarina-katildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 36. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı’na Sultanahmet’te katıldı.

Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı’nın ev sahipliği yaptığı iftara, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MTTB Genel Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Milletvekilleri, AK Parti MKYK üyesi Yaşar Karayel, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ve Birlik Vakfı gönüllüleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, iftardan sonra sırasıyla Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptılar.

Cumhurbaşkanı ErdoğanBirlik Vakfı’nın özlenen neslin yetişmesine sağladığı katkılarla yeni Türkiye’nin inşa hareketinde öncü ve önemli bir rol oynadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti “Ramazan her şeyden önce infak ayıdır. Yoksulların sofralarını şenlendirmeyen bir kimse maddi olarak ne kadar zengin olursa olsun fakirdir. Peygamber Efendimiz (SAV) "yarım hurma ile de olsa cehennem ateşinden korunun, bunu da bulamayan güzel bir sözle ateşten korunsun" diyerek bizlere çok temel bir ilke vazetmiştir. Bu sebeple durumum şu seviyeye geldiği zaman hayır yapacağım gibi bu meselelere yaklaşamaz, bilakis yarım hurma ile de olsa kendini ateşten korumanın yollarını arar” diye konuştu.

Dünyanın görmezden geldiği mülteci meselesinde tüm Türkiye seferber oldu diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Dünya onlara sırtını çevirirken Türkiye seferber oldu. Bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi bizim sağladığımız imkânları mültecilere sunamadı. Biz devletin bütçesinden 10 milyar doları aşkın verdik ama sağ olsun sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz de en az bir o kadar da onlar verdiler. Niye? Çünkü bu milletin mayasında İslam var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Bizim kültürümüzde zengin, altınları, arabaları, maddi imkanları çok olandan ziyade gönlü geniş olandır. Değerli kardeşlerim, gönül zenginliğinin ne kadar önemli olduğunu son 6 yıldır Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçan mülteciler konusunda sergilenen tavırda bir kez daha gördük, yaşadık. 'Bize bir yerlerden yardımlar gelecek de ondan sonra yapacağız' diye düşünmedik tam aksine 'bizde ne var biz verelim' dedik. Empatiyi kaybettiğiniz zaman maddi gücün, şatafatlı binaların anlamı kalmaz. Paylaşabildiğimiz, infak edebildiğimiz kadar insanız. Biz nasıl şimdi ecdadımızı hayırla yad ediyorsak ileride de bizim neslimizin bizi hayırla yad etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde çok ciddi bir proje, çok ciddi bir plan uygulanmaktadır ve bu projede, bu plan üzerinde de ne yazık ki dost görünenlerin de sinsilikleri yatmaktadır. Bunu da çok açık, net ifade etmek durumundayım. Bunu da kendileriyle ayrıca paylaşıyoruz, onu da söyleyeyim. Burada söylenenler şu anda onlar tarafından da takip ediliyor zaten."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında efsanevi sporcu ve insan hakları savunucusu Muhammed Ali'ye de değindi. Cenaze namazını kılmak üzere geniş bir heyetle ABD'ye gittiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Tabii ki Muhammed Ali'yi, mesajlarımda da hep ifade ettim, sıradan bir sporcu ya da boksör olarak görmedim. Aynı zamanda onun her attığı yumruğun mazlumlar için atıldığına inanan birisi olarak baktım. Mağdurlar için atıldığına inanan bir bakış açısına sahip olduğum için bunları söylüyorum. Hele hele Vietnam'a gitmeyişi çok daha anlamlıydı. 'Vietnamlılar bize saldırmadı, niçin ben oraya gideyim?' dedi. Şampiyonluğunu aldılar, men ettiler, 5 yıla mahkum ettiler ve 10 bin dolar da para cezasına çarptırdılar ama o şampiyonluğunu kaybetmesine rağmen, bu cezaya mahkum edilmesine rağmen gitmedi. Hatta madalyasını da biliyorsunuz göle attı.

Şimdi, bu dik durmak var ya, az önce İsmail (Kahraman) Bey söyledi, hani dikleşmeden dik durmak... İşte bu çok önemli. Omurgalı olmak çok önemli, öyle rüzgar önünde kalmış yaprak gibi sallanmanın hiçbir anlamı yok. Dik duracağız dik... Çünkü Müslüman'a bu yakışır. Allah'tan başka kimsenin önünde bir Müslüman'a eğilmek yakışmaz. Biz ancak rükuda eğiliriz, o kadar."

Birlik Vakfı'nın genç kuşağını da "Asım'ın nesli" olarak gördüğünü belirten Erdoğan, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri için yazdığı  "Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek/İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek / Şuheda gövdesi bir baksana dağlar, taşlar / O rüku olmasa dünyada eğilmez başlar / Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor / Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor" şeklindeki dizelerini okudu. Erdoğan, "İşte mesele bu. Rüku dışında eğilmeyen başlara sahip bu millet için bu milletin kahraman evlatları için ne desek az olur, ne söylesek kifayetsiz kalır" diye konuştu.

"Birlik Vakfımız ve aynı dava için çalışan kuruluşlarımız Asım'ın neslini yetiştirmeye devam ettiği müddetçe Allah'ın izni ve yardımıyla bu hilal hep özgürlüğümüzün sembolü olarak kalmaya devam edecektir" diyen Erdoğan, katılımcıların yaptıkları duaların ve ibadetlerin Hak katında kabul olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşmasında şunları söylediEğilmedik yürüdük dik durduk. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi diklenmeden yürüdük. Güzel noktalara geldik. Ne güzel noktalara ulaştık. Ya Rab ne güzel noktalara ulaştık. Her yerde iftarlar yapıyoruz. İftarlar yetmiyor sahurlar yapıyoruz. Bunlar güzel gelişmeler. Daha nice güzel günlere inşallah. İftihar ediyoruz, sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir lideri var başımızda.

Türkiye’miz çok güzel günlere gidiyor. Dışarıda büyük itibarı içeride büyük gelişmesi var. Ne yaparlarsa yapsınlar vazgeçmeyiz. Arkadaşlarımız ile beraber Endonezya, Singapur’a gittik iade-i ziyaretlere 16 bin kilometre de bir İslam merkezi var. Cumhurbaşkanımızın resmi orada duvara asılı. Dünya üzerinde büyük bir yerimiz var. Misyonumuzu eda edeceğiz. Ne olursa olsun yolumuza devam edeceğiz.

Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı açılış konuşmasınında şunlara değindi: “Birlik Vakfı , 1916 yılında kurulup 12 Eylül  1980 darbesi  ile  kapatılmış ,Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) nin devamı olarak 29 Mayıs 1985  tarihinde kurulmuştur . Ülke sathındaki 40 şubesi ve gönül coğrafyamızdaki mensupları ile geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak  olan  gayesi doğrultusunda  milletine ve devletine  hizmete devam etmektedir.

Türkiye, kim olursa olsun, mazlum ve mağdur olanın yanında bulunmaktadır.Bugünün Türkiye'si, gönül coğrafyamızın baktığı, ümit bağladığı yegane ülke konumunu muhafaza etmektedir. Kat edeceğimiz çok yol vardır. Fertler olarak, Sivil Toplum Kuruluşları olarak; Sabrımız, sebatımız, cesaretimiz ve çalışmamızla Yeni Türkiye'yi inşa etmeye, inşa edenlere destek vermeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.

Bugünün Türkiye'si nasıl 2003 Türkiye'sinden daha iyi ise, 2023 Türkiye'si, 2053 Türkiye'si çok daha müreffeh, ilerde ve ötelerde olacaktır.

12 Haziran 2016