0 212 516 41 27
[email protected]

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu

Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları Birlik Vakfı Gönüllülerini Buluşturdu

Çanakkale Ruhu ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

Fetih Ruhu Fatih ve Gençlik kompozisyon yarışması ödül töreni

N.F.Kısakürek Eserlerinde İdeal Gençlik makale yarışma ödül töreni

IV. Ulusal Maneviyat Psikoloji Sempozyumu
 

IV. ULUSAL MANEVİYAT PSİKOLOJİSİ SEMPOZYUMU

Bilindiği üzere Türkiye’de evlilik müessesi sarsıntıdadır. Aile içi geçimsizlikler, ucu eşlerden birinin hayatının sonlandırılmasına kadar uzanabilen (kadın ya da erkeğe uygulanan) şiddet, evliliğin mecburiyetten sürdürülmesi veya boşanma ile sonlandırılması gibi durumlar toplumda diz boyunu da aşmış durumda maalesef. TÜİK’in 2015 yılı araştırmasına göre, son 10 yılda  1 milyon 151 bin 765 çift boşanmıştır. Aynı dönemde evlenen çiftlerin sayısı ise 6 milyon 144 bin 124 olmuştur. Son on yılda evlenme oranı % 2,5 azalırken, boşanma oranı % 42 artmıştır.

Türkiye’de 2015 yılında boşanan çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre % 0,7 artarak 131 bin 830’a ulaşmıştır. (http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=21515) Kayseri’de 2015 yılında 2611 çift boşanmıştır. Evlenme oranlarıyla karşılaştırdığımızda Kayseri’de evlenen dört çiftten biri boşanmıştır.

Mesleğimiz gereği sıklıkla karşılaştığımız mutsuz bireyler, mutsuz evlilikler, parçalanmış aileler ve bu ailelerin şaşkın ve çaresiz çocukları ve bunun bir yansıması olarak evlenmek yerine sadece haz amacı güderek evlilik dışı yaşamayı tercih eden gençler ve geleceği karanlık olan Türkiye.

Bu olumsuz tablo, bizlere 2017 yılında dördüncüsü düzenlenecek olan Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu’nun evlilik ve aile teması üzerine temellendirilmesi gerektiğine işaret etmektedir. 2016 Aralık ayında Erciyes Üniversitesinde düzenlediğimiz 10 saatlik Evlilik Okulu sertifika programında da evlilik ve aile ile ilgili derinlemesine çalışmalar yapılması gerektiği görüşü ortaya çıkmıştır. Çok kıymetli bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşecek olan sempozyumunun, cennette kurulan ve insanlığın en köklü müesseselerinden olan aile kurumunun sağlam temeller üzerine bina edilmesi noktasında uzmanlara, aile danışmanlarına ve topluma yol gösterici nitelikte bir organizasyon olacağı düşüncesindeyiz.

Bu bağlamda Birlik Vakfı'nın ev sahipliğinde, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve Sıcak Yuva Vakfı’nın destekleriyle “Evlilik ve Aile” temalı IV Ulusal Maneviyat Psikolojisi sempozyumu hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız;

https://maneviyatpsikolojisi.erciyes.edu.tr/

9 Eylül 2017

İlgili Resimler